Geplaatst op: 3 januari 2012

Gisteravond had ik voor de gemeente Aalburg een nieuwjaarstoespraak tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie van de gemeente Aalburg. Burgemeester Fons Naterop en communicatie adviseur Kees Noorloos hadden Marien van Rijswijk en mij benaderd om in een toespraak de jeugd van Aalburg toe te lichten. 

De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Aalburg had een flinke opkomst, honderden geïnteresseerden uit het Land van Heusden en Altena waren afgekomen op de nieuwjaarsreceptie. Burgemeester Fons Naterop hield een toespraak over de plannen voor 2012, maar ook over het verloop van de jaarwisseling en hetgeen wat er zich in 2011 heeft afgespeeld. Zo kwam hij terug op het jaar van de vrijwilliger en de enorme ondernemingslust van onze gemeente, zo hebben wij als kleine gemeente ruim 1000 ondernemers.

In 2012 staat het samen verantwoordelijk zijn centraal, in het kader hiervan wil de gemeente ook dat de jeugd zijn verantwoordelijkheden draagt en neemt, maar dat zij ook meer verantwoordelijkheden krijgen. Zo stimuleren zij initiatieven als AlteNU, maar zijn zij ook zelf bezig met de jongerenraad van de gemeente Aalburg.

Uiteindelijk heb ik samen met Marien van Rijswijk onze toespraak gepresenteerd. Zo heeft ieder zijn eigen teksten en presentatie uitgewerkt en is dit samengekomen tot de uiteindelijke toespraak. Meteen na de nieuwjaarstoespraak kwamen er veel positieve reacties op ons af, ook de burgemeester en wethouders waren zeer te spreken over deze eigen methode van presenteren. De nieuwjaarstoespraak is zeer goed bezocht, met veel geïnteresseerden.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Reageren